Ahmet Bozoğlu, Oğuzeli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve aynı zamanda, bölgenin ilk sanayi tesislerinden birisi olan, onlarca ülkeye ihracat yapan Ansa Ambalaj'ın Yönetim Kurulu Başkanı.
Eski adıyla "Körkün Sanayi Bölgesi" yeni adıyla "Oğuzeli OSB" ninkuruluşundan bu yana büyük emekleri bulunan Ahmet Bozoğlu, aynı zamanda 3 dönemdir Türkiye PP Kumaş ve Çuval Üreiciler Derneği Başkanlığı'nı da sürdürüyor.
Burası dönemin Körkün Belediye başkanı merhum Ökkeş Yiğit tarafından kuruldu ve "Turgut Özel Sanayi Sitesi" olarak geçiyordu. Rahmetli Ökkeş Bey, bir Japonya gezisi sırasında her yerleşim yerinin yanında bir sanayi sitesi olduğunu görünce, mevcut sanayi sitesini 1992 yılında kurmuş. Biz ilk geldiğimizde sanayinin altyapı eksikleri hat safhadaydı. Suyumuz, kanalizasyonumuz, stabilize yolumuz ve günde en az 2 defa kesilen elektriğimiz vardı.
90’lı yıllarda “Dernek” adıyla başlattıkları Körkün ’deki zorlu sanayileşme sürecini, günümüzde OSB statüsüne taşımayı başaran ekibin mimarlarından Ahmet Bozoğlu, özgeçmişini, çocukluğunu, aile bireylerini ve iş hayatından kesitleri bizlere anlatıyor.
Özgeçmişi:
1950 Gaziantep doğumluyum. Elektrik mühendisiyim ve işletme sahibiyim. İlkokulu Saçaklı İlk Öğretim Okulu ‘nda tamamladım. Mehmet Rüştü Uzel Sanat Okulu ‘nda 3 yıl orta öğretimi ve sonrasında da 3 yıl lise eğitimimi tamamladım. Ortaokul kısmında yarım sömestr demir atölyesinde, yarım sömestr ise marangoz atölyesinde çalıştım. Lise de ise Elektrik bölümünü seçtim. Sonrasında da Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olarak iş hayatına atıldım. Çocukluk Yılları: Babamın asıl mesleği tornacıydı, sonra kamyon şase işine başladı. İlk orta ve lise dönemlerinden okuldan arta kalan zamanlarda babamın dükkânına gidip çalışırdım. Yani çocukluk dönemim çalışarak geçti. Bizler tatil nedir bilmezdik en büyük eğlencemiz hafta sonları sinemaya gitmekti.
Ailesi:
1976 yılında eşim Nazire hanım ile evlendim. 1 oğlum ve 1 kızım var, oğlum Bahadır Makina Mühendisi şu anda birlikte çalışıyoruz. Şirketimizin Genel Müdürü, gelinim Çevre Mühendisi Dilay ile evli ve Eray adında 17 Yaşında bir erkek evlatları var. Kızım Seval işletme okudu, damadım Ürolog Dr. İbrahim Düzgün ile evli 11 yaşında Beril adında bir kızları ve 4 yaşında Kerem adında bir oğulları var.
İş Hayatı:
Üniversite sonrası İller Bankası'nda 1.5 ay kadar çalıştım. Çukurova Üniversitesi Ekonomi Yüksek Lisansına başladım ancak askerlik sebebiyle tamamlayamadım. 1974 Kıbrıs Savaşı'nda acil celpten dolayı 20 ay askerlik görevimi yaptıktan sonra memleketime döndüm. Gaziantep’e dönüşte neler yaptınız? Mersin’de bir iş planım vardı olmadı. Gaziantep OSB Elektrik İşletme Müdürü olarak işe başladım. 1,5 yıl çalıştıktan sonra 1. OSB‘de faaliyet gösteren Pasa Güney Doğu Çuval fabrikasında İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Muavini olarak görev aldım ve 1982 yılına kadar çalıştım. Hep hayalimde kendi işimi kurmak vardı. Pasa’daki mesai arkadaşım Ali Kimya ile birlikte ticarete başlamak üzere şirketten ayrıldım. Daha sonrasında bize yine mesai arkadaşım Mustafa Dalgıç katıldı. Çuval baskı ve dikim atölyesi kurduk, çuval ve kepek ticareti yapmaya başladık. Bir zaman sonra yine mesai arkadaşımız olan Pasa’nın Genel Müdürü Merhum Sıtkı Kepkep ile Güneydoğu Birlikleri Genel Müdürlüğü’nden ayrılan Nedim Ertürk aramıza katıldı. 5 ortak Ansa Ambalaj adı altında ticarete devam ettik. Daha sonra çuval ve iplik imalatına girmeye karar verdik. Yeni makine almaya sermayemiz yetersiz olduğundan, ikinci el makine ile yola devam etme kararı aldık. Ama çuval ipliği yapacak makinamız yoktu. Çocukluktan beri makinalara aşinalığım ve Pasa’dan edindiğim tecrübe ile iplik hattı ve çuval konfeksiyon hattını kendi imkanlarımla dizayn ve imal ettim, bu vesile ile çuval üretimimiz başlamış oldu. Baskılı çuval talebini karşılamak için çuval fabrikalarının ithal ettiği baskı makinesini kendimiz yaptık ve kullandık. Aynı zamanda diğer çuval fabrikalarına da makine sattık. Uzun yıllar şirket olarak kar payı dağıtmadan sermayemizi artırarak makine parkurumuzu genişlettik.